Estar enamorat, és bo per a la salut?

Sí! És un punt en què coincideixen de forma unànime dels especialistes: les relacions de parella afectuoses i una freqüent activitat sexual afavoreixen la salut. Això és per diverses qüestions. La primera, les nostres hormones, ja que en la fase d'excitació augmenta la secreció d'oxitocina. L'efecte causat, en aquest cas, de manera inconscient, ens situa en la manera d'atendre les necessitats de l'altre, a més d'intervenir en la formació dels sentiments.

A més, en la unió dels sexes s'elimina estrès i ens envaeix una bona sensació de plenitud i gaudi. Això es deu a les endorfines, també conegudes com les "hormones de la felicitat", encara que no són hormones, sinó opioides de secreció interna que susciten en el cervell sensacions com ara èxtasi, anestèsia i benestar.

Un estudi a llarg termini amb 90.000 nord-americans ha corroborat recentment que les endorfines i les oxitocines reforcen les nostres defenses corporals.

Durant l'acte sexual, s'allibera monòxid de nitrogen que té acció sobre nombroses funcions orgàniques, afavorint el reg sanguini dels òrgans sexuals, el que l'home li va bé, per exemple, per prevenir malalties de la pròstata.

Conclusió: les persones sexualment actives emmalalteixen menys, són més sociables, tenen un caràcter més equilibrat i gaudeixen més de la vida.

Font: Quo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada