Què és l'amor ?

És un concepte universal relatiu a l'afinitat entre éssers, definit de diverses maneres segons diferents ideologies, punts de vista i opinions. Normalment ho interpretem com un sentiment, relacionat amb l'afecte i l'afecció. Aquest terme s'associa amb l'amor romàntic. Els seus diferents usos i connotacions, barrejada amb la complexitat del sentiment implicat, fa que l'amor sigui especialment difícil de definir. Les emocions associades a l'amor poden ser extremadament poderoses, arribant sovint a ser irresistibles.

Des del punt de vista més abstracte, si intentem definir què és l'amor, es considera un sentiment profund i inefable de preocupació afectuosa per una altra persona, animal o cosa. Fins i tot aquesta limitada concepció de l'amor, però, abasta una gran quantitat de sentiments diferents.

Els sentiments diferents que abasta l'amor són, el desig passional i d'intimitat de l'amor romàntic fins a la proximitat emocional asexual de l'amor familiar i l'amor platònic, fins a la profunda unitat de la devoció de l'amor religiós.

L'amor en les seves diferents formes actua com a important facilitador de les relacions interpersonals i, per la seva importància psicològica central, és un dels temes més freqüents en les arts creatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada